Kladdkaka+cream fraiche

Vi har ett bra tips på vad man kan ha på kladdkakan om man inte gillar grädde! Cream fraiche! Det är SUPPER gott!
Man bakar en kladdkaka:


Kladdkaka

150g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao ( Man väljer själv vad som passar! )
2 ägg
1 dl mjölk

Ströbröd till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på svag värme ( Tips 1:an )
Blanda ägg, mjöl, socker, vaniljsocker och kakao i en bunke, rör om noga inga klumpar!
Lägg till det smälta smöret ( OBS! Spara lite till formen ) och mjölken, blanda noga så att det inte blir några klumpar, använd resten av smöret för att smörja formen och häll i ströbröd. Se till så att det kommer ströbröd överallt, anars kan kakan fastna i formen när man tar ut den!!!!
Häll i smeten i formen och ställ in den i ugnen i ca 40 minuter. Håll koll så att kakan inte bräns vid!

Topping

Cream fraiche
Slikepott!

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund.
Ta ut den ur formen och lägg den på fatet som du kommer att severa den på, häll ut cream fraichen på kakan och bred ut den med slickepotten! Välj själv hur mycke du vill ha på.
Ställ i kylen en stund så att den kan svalna.

Ta ut den när den ska ätas och njut!

Hoppas det ska smaka!
hmhmmmmhp
RSS 2.0