Mor Gertruds hallonmuffins

 
 
 
Här kommer receptet på Mor Gertruds hallonmuffins.
 
Du behöver
 
 
6 dl vetemjöl (360 g)
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
125 g hallon
 
+ 1,4 dl vetemjöl och 75 g hallon
 

Gör så här : 1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda vetemjöl o bakpulver i en stor skål och ställ åt sidan.
3. Rör smör och socker pösigt med elvisp, vispa äggen, ett i taget och blanda ner mjölken.
4. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
5.Blanda 125 g hallon med vetemjöl och rör ner dem i smeten.
Fyll upp smet till cirka 1 cm nedanför kanten på muffinsformarna. fördela resten av hallonen ovanpå. Grädda formarna mitt i ugn i 30- 35 min för stora och något kortare tid för små. Känn med sticka innan du tar muffinsen ur ugnen.
 
lycka till
Om du dock vill göra livet lite enklare gör då alla steg till och med punkt nr. 4. Då skippar du det extra mjölet och hallonen och häller i smeten i formarna. Sen tar ni kanske 4-6 hallon och lägger i varje form, och sen skjus in i ugnen!
 
:-)
RSS 2.0