Chokolate tarte au fudge.aaaa
Otrolig god tart med choklad och smält fudge ringlad över toppen. En ny favorit som kommer bakas mycket. mera. En rolig grej med en tart är att man kan göra så många olika, det är bara att grädda ett skal och sen kan man fylla med något man gillar och tycker är gott. Alla måste prova den här tarten.
Chokolate tarte au fudge. (Choklad tart och fudge)
For the pastry
175g/mojöl
100g/kylskåpskallt smör som skärts till små kuber
1 ägg gula
1 tsk kalt vatten
25 g florsocker
1) Lägg smöret och mjölet och florsockret i en matberedare till allt är väl blandat. Häll sedan i äggulan och mixa tills allt är väll blandat.
2) Ta en form och tryck ut blandningen i den. Lägg över lite aluminiumfolie och ställ in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. Ta ut den och ta av folien. Ställ in tills den är helt färdig gräddad. Och när den är
klar låt svalna helt och nu kan ni göra fyllningen. o
For the filling
5 ägg
125ml/grädde
225g/socker
100 g choklad
2-4 msk kakao
Ca 40 g fudge
1) Knäck äggen och vispa med sockret tills dom blivit lite svagt gula. Häl i grädden och s
mält chokladen över vatten bad. Häll i all choklad och kakao och häll sedan i den för gräddade skalet.
2) Smält fudgen i mikron och ringla över. Ställ in i ugnen på 175 grader tills den fortfarande är lite woblig i mitten. Ta ut och låt svalna.
FÄrdig att äta.
