Hemmagjord glass.

 
 
 
Glass är ett måste på sommaren, och när man har en glassmaskin och allt är det perfekt att göra egen glass.
SÄLVKLART behöver man ingen glassmaskin det går minst lika bra utan.
 
Denna gång gjorde jag en vanlijglass baserad på vanlijsås. Självklart går det att blanda ner bär, choklad, olika aromer eller vad man nu vill ha.
 
Till ca 13 kulor.
 
100 ml mjölk
100 ml grädde
2 ägg gulor 
50 g socker
½ - 1 tsk vanlijsocker el vaniljextrakt 
 
Gör så här
 

1) Separera äggulan från äggvitan och blanda sedan gulan med sockret.
2) Häll mjölken i en kastrull och koka upp, låt det inte koka. Häll den sedan i ägg-socker blandningen och rör om. Låt svalna och häll i grädden och vaniljen rör om och häll tillbaka i kastrullen, koka upp och häll en sedan i glassmaskin eller frys.
 
Glassmaskin
 

Häll smeten i fryskålen och kör tills den rättakonsistensen har bildats (20 min) lägg i en behållare och ställ in i frysen i några timmar, servera med strössel, choklad/kolasås eller presis som den är.
 
Frys
 

Lägg smeten i en skål/burk/ behållare och ställ in i frysen i ca fyra timmar, var 45;e minut tar man ut glassen och rör om. När den rätta konsistensen bildats är den färdig att servera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0