French makarons - greenmint and chokola

 
 

Nu har jag äntligen gjort dessa små delikatesser. Verkligen värt att prova och inte så svårt som man kan tro.

Ni kommer att behöva en mandelkvarn, om det är omöjligt får man bara lite grövre/mindre släta kakor.

 

Arbetstid; 30 mala/sikta mandel, 10 min resten av ingredienserna, 30 min vila, 11 min grädning, 10 min svalning, 5min fylla.

=

Sammanlagda baktiden, 96 min- 1 1/2 timme.

 

Ingredienser;

 

1 3/4 dl mald sötmandel

2 1/2 dl florsocker

 

2 äggvitor

 

1 tsk pepparmintsaromextrakt

grön karamellfärg

 

 

1/2 dl socker

-

 

4 msk smör

1 1/4 dl florsocker

55 g choklad (ca 2 rader)

 

Gör så här;

 

1) Fyll vattenkokaren och sätt på, häll mandlarna i en kastrull och häll sedan på vattnet. Koka up och låt sedan koka i ca 4 min.

 

2) Häll i durkslag och skala. Mal i en mandelkvarn och sikta sedan i en bunke.
Sikta även i florsockret. Rör om lite gran.

 

3) Vispa äggulor tills det bildas toppar och smeten börjar bli fast. Tillsätt sedan sockret lite i taget medans vispen går. Vispa tills smeten är fast och är glänsig/blänker lite. Häll i aromen och färgen och vispa.

 

4) Häll i mandel smeten och använd en slickepot och rör och dela tills allt är väl blandat.

 

Häll i en plastpåse/sprits. Spritsa ut smeten i 36 lika stora "klutar". 16 x 2 plåtar. Ta plåten och banka i bordskivan för att få bort luftbubblor. Ställ för att vila i 30 min.

 

5) Sätt ugnen på 150 gra och när kakorna har "vilat" ställer man in på låtarna i 11 min, olika ugnar är olika. Låt svalna lite och flyta till ett annat fat el liknande och svalna helt i 10 min.

 

6) Rör rumsvarmt smör och florsocker jämnt och häll sen i smält choklad och rör om tills allt är blandat. Spritsa eller bara klicka ut på en av kakorna och "sandwitcha" ihop till en French makaron.

 

 

Lägg på ett fat och strö över lite florsocker, servera direkt eller senare. Lycka till alla.

 

 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0