Tigerkaka delux.

 
 
 
 
 
 
 

För några dagar sedan ploppa en ide bara upp i mitt huvud. Det var ett vilt experiment som hade kunnat ha slutat hur som helt, men till min glädje blev det lyckat så här har ni en Tigerkaka delux.

____

 

Till det här receptet kommer ni att behöva en halv kladdkakssmet och en halv sockerkakas smet.

 

Kladdkakssmet

 


1,5 dl socker

2/3 dl mjöl

2 msk kakao



1 ägg 



75 g smör



1) Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret i en liten kastrull. Ta lite av det smälta smöret och smörj en from med ströbröd.



2) Blanda den torra ingredienserna i en bunke. Knäck ägget och RÖR ihop allt. Ta det smält smöret och rör tills det har bildats en fin smet.



3) Häll smeten i formen, ställ den åt sidan medan du gör sockerkakssmeten.



Sockerkakssmet




38 g smör


1 ägg

1 dl socker



1,5 dl mjöl

2/3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker



1 dl mjölk





1) Smält smöret på låg värme.



2) Vispa ägg och socker pösigt, blanda se dem torra ingredienserna i en annan skål, blanda sedan ner det i smeten.



3) Blanda mjölken med smöret och häll sedan i det i den stora smeten. Rör om noga.



4) Häll smeten ovanpå kladdkaks smeten och grädda i ugnen i ca 18 min. VIKTIGT; Alla ugnar är olika så håll koll. Använd en sticka eller tandpetare för att kolla.



5) Låt kakan svalna i ca 20 min, flytta sedan över den på ett fat eller tallrik.



Färdigt.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0