Tigerkaka delux.

För några dagar sedan ploppa en ide bara upp i mitt huvud. Det var ett vilt experiment som hade kunnat ha slutat hur som helt, men till min glädje blev det lyckat så här har ni en Tigerkaka delux.
____
Till det här receptet kommer ni att behöva en halv kladdkakssmet och en halv sockerkakas smet.
Kladdkakssmet
1,5 dl socker
2/3 dl mjöl
2 msk kakao
1 ägg
75 g smör
1) Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret i en liten kastrull. Ta lite av det smälta smöret och smörj en from med ströbröd.
2) Blanda den torra ingredienserna i en bunke. Knäck ägget och RÖR ihop allt. Ta det smält smöret och rör tills det har bildats en fin smet.
3) Häll smeten i formen, ställ den åt sidan medan du gör sockerkakssmeten.
Sockerkakssmet
38 g smör
1 ägg
1 dl socker
1,5 dl mjöl
2/3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1) Smält smöret på låg värme.
2) Vispa ägg och socker pösigt, blanda se dem torra ingredienserna i en annan skål, blanda sedan ner det i smeten.
3) Blanda mjölken med smöret och häll sedan i det i den stora smeten. Rör om noga.
4) Häll smeten ovanpå kladdkaks smeten och grädda i ugnen i ca 18 min. VIKTIGT; Alla ugnar är olika så håll koll. Använd en sticka eller tandpetare för att kolla.
5) Låt kakan svalna i ca 20 min, flytta sedan över den på ett fat eller tallrik.
Färdigt.